Begeleiding van motion graphics

Motion graphic is de vakterm voor uitleganimatie. Dit is een grafische video die kort (in de juiste 'look & feel') uitlegt welke waarde je levert en voor wie.

Zo'n motion graphic / uitleganimatie was voor het zusterbedrijf De 4 Daltons, waar ik mede-eigenaar van ben, al heel lang een gekoesterde droom. Dit voorjaar besloten we dan eindelijk hier voor te gaan en er één te laten ontwikkelen. Gezien 3 Daltons een drukke full-time baan hebben en ik als ondernemer het meest flexibel ben, besloten we dat ik de begeleiding en ontwikkeling voor mijn rekening zou nemen. Maar met wie ontwikkel je zoiets? Lucky Luke Remco (zeg maar onze 5e en officieuze Dalton) kende een goede partij: ContentXperience uit Arnhem.

Wat volgde was een zeer positief en inspirerend gesprek met directeur/eigenaar Alex Steg. Mijn enthousiasme was nu zo groot, dat ik besloot om de directie van ict bedrijf wijwerkenonline.nl te overtuigen om ook een motion graphic te ontwikkelen. Dit resulteerde zelfs in twee stuks, gezien hun activiteiten hoofdzakelijk zijn op te splitsen in twee diensten: de online werkplek en het online archief.

Vervolgens begon daadwerkelijk het proces. De basis was een reeds ontwikkeld business model canvas. Vanuit daar werd gestart met een concept script en duidelijk stappenplan. Daarna volgde een concept storyboard. Soms moest ik streng zijn en zaken afkeuren, maar de ontwikkelaars van ContentXperience begrepen maar al te goed dat dit puur te maken had met dat ik de lat simpelweg heel hoog legde. Men anticipeerde fantastisch. Daarna werd de muziek en de juiste stem bepaald en al snel volgde diverse concept video's.

Wederom moet je dan soms streng zijn om tot een goed eindresultaat te komen, echter opnieuw overstegen de mensen van ContentXperience hun niveau. De eindresultaten zijn fantastisch geworden. Het geeft duidelijk weer wat de bedrijven bieden, in welke setting en voor wie. En dat is nu precies de kracht van een uitleganimatie!

Björn

Ook behoefte aan een uitleganimatie? Mr. Six kan het gehele proces voor je begeleiden. Van vertrekpunten, script, voice-over tot eindoplevering en implementatie. Geniet ieder geval van onderstaande motion graphics:

Uitleganimatie De 4 Daltons.

Uitleganimatie online werkplek.

Uitleganimatie online archief.